Verslag Hochemmingen

Boerendansers en Fanfare Markelo terug van geslaagd weekend naar Hochemmingen!

           

De Markelose Fanfare en de Folkloristische vereeniging zijn weer terug van een enerverend  en onvergetelijk  weekend naar Zuid-Duitsland ter gelegenheid van het 110 jaar bestaan van de Musikverein Hochemmingen.
Voor het eerst zijn de Fanfare en Boerendansers samen op pad geweest. Met ongeveer 80 mensen, in twee bussen, zijn ze vrijdagmorgen vroeg vertrokken. Na aankomst om 16.00 uur ’s middags, werden ze ondergebracht  bij gastgezinnen .s’avonds was er een optreden in de Bergweghalle te Hochemmingen. Hier volgde na uitwisseling van geschenken en het traditionele aanslaan van het eerste vat bier, een geweldige gezellige avond met optredens van alle deelnemende groepen.
De vrije zaterdag werd besteed om een bezoek te brengen aan de druipsteengrot “Kolbinger Hohle” met aansluitend een bezoek aan de “Hirsch” Bierbrouwerij. s’Avonds volgde een spetterend optreden van “Trio Wolkenbruch” onder het motto “In dirnd’l wird gerockt”! Uiteraard hadden de leden van de fanfare en Folkloristische Vereeniging “Markelo” gezorgd voor passende kleding in stijl! Zodat een ieder in de Lederhose of dirnd’l  kon feestvieren.
Zondag was er een gezamenlijke kerkdienst in de plaatselijke kerk met daarna “Fruhshoppen” in de Bergweghalle. s’Middags volgde er een optocht door het dorp met aansluitend optredens. Een gezellige avond met de gastgezinnen was de afsluiting van de “verbroedering” der volken.
Op maandagochtend om 09.30 uur werd,  na afscheid te hebben genomen van alle vrienden in Hochemmingen, de terugreis ingezet.  Het gezellige weekend werd besloten met een diner bij de “Haverkamp”.