MidwinterwandelingElke tweede zondag in december, organiseert de Folkloristische Vereeniging “Markelo” een midwinterwandeling in de mooie omgeving van Markelo. In het jaar 2000 werd de wandeling voor de eerste keer georganiseerd, en in de loop van de jaren is het een bekend evenement geworden waar vele mensen graag aan meedoen. De deelnemers kunnen uit verschillende wandelafstanden kiezen, van ca. 8 km tot 15 km.
De boerendansers zelf ontbreken natuurlijk niet en elke keer hebben we een sfeervol gastoptreden op de laatste lokatie als gezellige afsluiter. Wat tijdens een midwinterwandeling in Markelo zeker niet mag ontbreken is het geluid van de ossenhoorn. Hierop werd in vroegere tijden tijdens de advent geblazen, zoals in andere delen van Twente op de midwinterhoorn geblazen werd.

Verder zijn er onderweg van allerlei andere activiteiten en demonstraties en we proberen elk jaar weer iets nieuws toe te voegen en iets te bedenken wat in de omgeving thuishoort.
Bijvoorbeeld de demonstratie van een oude Brandweerspuit of het slepen en schillen van boomstammen in de bossen op de Herikerberg was een groot succes!Maar ook wordt er onderweg soms iets verteld over de natuur of de geschiedenis en het ontstaan van het gebied waar gewandeld wordt. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje en is er gelegenheid voor een sanitaire stop.

 

Kortom, tijdens de midwinterwandeling valt er voor iedereen wat te beleven! In 2017  vindt de wandeling plaats op
zondag 10 december. De start van de route zal in september/oktober bekend gemaakt worden.
U kunt waarschijnlijk weer starten tussen 10.30 uur en 14.00 uur.  Kijk t.z.t.  voor verdere info op  deze website .

 
hieronder een compilatie van de 10de Midwinterwandeling.